Back to top

Aktuális

Az Easter Course olyan ifjúsági vezetőknek a találkozója, akik az European Fellowship valamelyik szervezetében tevékenykednek, munkálkodnak. Az egyhetes tevékenység önkéntes koordinátorokat, ifjúsági vezetőket gyűjt egybe, akik közösen tanulnak, fejlődnek, játszanak. Remek lehetőség arra, hogy nemzetközi kapcsolatok épüljenek, a fiatalok pedig egymás tapasztalataiból, élményeiből fejlődhessenek, tanulhassanak. 

2017. december 10-én Székelyudvarhelyen, a volt Szombatfalvi Református Egyházközség templomában ismét lehetőség kínálkozott az adventi elcsendesedésre, az ünnepre való előretekintésre, hiszen itt szervezték meg immár 4. alkalommal a  Székelyudvarhelyi Várom az Urat Adventi Keresztyén Zenefesztivált. Az együttesek bizonyságtétele mellett igei gondolatok, áhitat, valamint elgondolkodtató történetek segítették felfedezni az advent üzenetét, lényegét. A délután folyamán négy meghívott lépett fel, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium kórusa, a Szike, a Serefifi, valamint a Fundamentum.

Tizenhetedik alkalommal szervezte meg a Várom az Urat adventi keresztyén zenefesztivált szombaton, december 9-én az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetsége. A kolozsvári Auditorium Maximumban tartott rendezvényen öt kórus és ifjúsági zenekar fellépése gazdagította a programot, alkalmat adva az elcsendesedésre, megteremtve az ünnepi hangulatot, hogy lélekkel telve várhassa minden résztvevő a közelgő karácsonyt. Az alkalom egyben a reformációi emlékév záróeseménye is volt, hiszen tavaly adventkor a Marosvásárhelyen szervezett zenefesztivállal nyitották meg a jubileumi ünnepek sorát.

Aki 2017. november 24-én délután Székelyudvarhelyen, a Küküllő Szálloda mellett haladt el, nagy nyüzsgésre figyelhetett fel: a terembe folyamatosan érkezett az elegáns vendégsereg, aki izgatottan várta az Önkéntes Gála kezdetét.

Tizenötödik alkalommal szervezték meg Kolozsváron az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetségének (IKE) Országos Bibliaismereti Vetélkedőjét, november 11-én, szombaton. A vetélkedő egyházkerületi, döntő szakaszán azok, a már konfirmált fiatalok vehettek részt, akik továbbjutottak az egyházmegyei szakaszon.

Hogy is állunk a IV. Válts irányt! IKE Fesztivál szervezésével? Lássuk, mi minden történt eddig!

Már harmadik éve, hogy az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetsége (IKE) külön tanácskozást szervez az egyházmegyei ifjúsági előadóknak. Idén a parajdi Urbán Andor Református Konferencia és Üdülő Központ adott otthont a találkozónak, október 16–18. között. A találkozónak hármas szerepe van: a közös gondolkozás és tervezés, valamint továbbképzés az ifjúsági munka területén. A találkozó programja is erre a hármas igényre épül.

Idén magyar ajkú vidékeken immár tizedik alkalommal szervezték meg a 72 óra kompromisszumok nélkül nevezetű önkéntes akciót. Az eseményre október 12-15 között került sor. Erdélyben közel száz önkéntes és hét projekt vett részt. A tevékenységek között volt őszi nagytakarítás, öregotthon látogatás, Az élet labirintusa nevű esemény körüli munkálatok, roma játszóház-festés és gyerekfoglalkozások is.

Szeptember 22-24. között újra összegyűlt a csapat. A negyedik szeminárium könnyedebb hangulatban, lazább program mellett telt, hiszen inkább arra használtuk az időt, hogy visszatekintsünk, kiértékeljünk, megbeszéljünk és együtt legyünk. A hétvége során kiértékeltük a nyári szakmai gyakorlatokat, mindenki elmondhatta, hol munkálkodott, hol és milyen körülmények között próbálta gyakorlatba ültetni a tanultakat.

Idén is az Algyógyi Ifjúsági Központ adott otthont az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetsége (IKE) éves Közgyűlésének, szeptember 15-16. között. A Közgyűlésen 11 egyházmegye (Hunyadi, Kalotaszegi, Kézdi–Orbai, Kolozsvári, Küküllői, Maros–Mezőségi, Marosi, Nagyenyedi, Sepsi, Székelyudvarhelyi, Tordai) képviselője, a kolozsvári és marosvásárhelyi egyetemi misszió vezetői (FIKE és MiFIKE), valamint az IKE elnöksége vett részt.

Oldalak