Back to top

Magunkról

Sokszínűség, misszió, ifjúsági munka, önkéntesség, testi-lelki-szellemi nevelés, hovatartozás, Isten és fiatalok, más perspektíva. Ezekkel a kulcsszavakkal írhatnánk le, hogy mit is jelent az IKE. Mindehhez alapot képez az 1855-ös világkonferencián elfogadott Párizsi Alap – Egy közösségbe gyûjteni azokat a fiatalokat, akik Jézus Krisztust Megváltójuknak és Istenüknek tartják a Szentírás szerint; az Õ tanítványai akarnak lenni hitükben és életükben; és az Õ országát terjesztik a fiatalok között. – amely minden szövetség közös hitvallása. 

Az IKE nemzetközi ifjúsági mozgalom, amely több mint 120 országban mûködik és közel 45 millió tagja van. Az Erdélyi IKE 1921 februárjában pár lelkes fiatal kezdeményezésére alakult meg Kolozsváron. A kommunista rendszer idejében azonban, mint több más vallásos szervezetét, az IKE működését is betiltották. A ’89-es forradalom évében tevékenysége újraindult, 1993-ban pedig az illyefalvi közgyűlés elfogadta az Alapszabályzatot. 1994-től hivatalosan bejegyzik, Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület név alatt működött tovább, felvállalva a református egyház ifjúsági munkáját. 2015-ben struktúraváltás következik, az IKE az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetségévé alakul, magába foglalva 15 egyházmegye ifjúsági csoportjait, amelyek saját vezetőséggel rendelkeznek. 

Az IKE tevékenysége igen sokszínű, így egyaránt helyet kap a bibliatanulmányozás, közösségépítõ és –fejlesztõ programok, missziós tevékenységek, sport, zenei rendezvények.  

Az IKE ökumenikus közösség, a programok mindenki számára nyitottak, és Isten megbízásából fiatalokkal fiatalokért végzi munkáját.