Back to top

#refo500

Seria de evenimente marca #refo500 a fost creată cu scopul de a vorbi despre reforma protestantă și importanța acesteia, chiar și în prezent, pe limba tinerilor cu ajutorul unor mici evenimente, flashmoburi, manifeste. Punctul comun al acestor evenimente este numărul 500, doarece anul acesta sărbătorim 500 de ani de la instalarea protestantizmului și ele sunt organizate lunar în deferitele părți ale Ardealului. 

Anul a fost deschis la Tîrgu Mureș la ”Égjen a láng” Festival de muzică creștină de anul nou, unde am aruncat publicului 500 de citate biblice legate de 250 de baloane, câte două pe fiecare, cu scopul de a îndemna oamenii să interacționeze între ei prin a oferi cel de-al doilea mesaj mai departe. În februarie am oferit 500 de pahare cu ceai cald schiiorilor de pe pârtia Mădăraș. În martie am oferit 500 de capsule cu semințe de flori celor prezenți la slujba de duminică în Baraolt. În aprilie am plantat 500 de arbori de prune în Rugănești, demonstrând astfel că ne ocupăm nu numai de lucrurile din prezent, ci de asemenea și de cele ale generațiilor viitoare.

Programul lunii mai a avut loc în Sf. Gheorghe. Deoarece orașul și-a serbat zilele orașului, ne-am alăturat celebrării prin a aduce un zâmbet pe fețele trecătorilor. De aceea, cu cretă colorată am desenat un șotron de 500 de compartimente. 

Seria noastră va reluată și în inuie. Ne vedem la Rupea!