A ZENE TOVÁBBRA IS KÖZÖSSÉG – XII. IKE GITÁRTÁBOR

aug 29, 2019 | Aktuális, Beszámolók

A ZENE TOVÁBBRA IS KÖZÖSSÉG – XII. IKE GITÁRTÁBOR

Gitárzenétől volt hangos az Algyógyi Ifjúsági Központ 2019. augusztus 12–18. között. A Dalolj, és megmondom, ki vagy! mottó ismét értelmet nyert, hiszen egy nagyon lelkes, zeneszerető csapat vett részt a tizenkettedik IKE Gitártáborban.

A hétfő délutáni regisztrációt követően máris elkezdődtek a programok, amelyek picit közelebb hozták egymáshoz az újonnan érkezett résztvevőket. Az ismerkedés és névmemorizálás után a táborozók rögtön a húrok közé csaphattak, közvetlenül a második napon, amikor hat csoportban zajlottak az oktatások. A fiatalok napi öt órát gyakoroltak, az idei év újdonsága pedig a basszusgitár-oktatás volt. A gitározás alapjainak elsajátításától kezdve az elméleti és technikai gyakorlatokon túl a versmegzenésítésig szinte bármivel fogalkozhattak táborozók.

A közös nevetések, éneklések és beszélgetések szerves részét képezték a tábornak. A szervezők különböző csapatépítő tevékenységekkel töltötték ki a gitároktatások közti időt. Három ház alakult ki, melyek különböző zenei stílusokat képviseltek. A sporttevékenységek és esti vetélkedők során a házak pontokat gyűjthettek, ám ezen tevékenységek elsődleges célja a közös szórakozás volt.

A gitározás és szórakozás mellett a lelki épülésnek is teret adott a tábor. A résztvevők a bibliaórák során Jónás történetét tanulmányozták Tamás Endre Ottó ifjúsági előadó segítségével. A bibliaórák alkalmával bárki megoszthatta a témához kapcsolódó gondolatait, feltehette kérdéseit. Jónás története kulcsszerepet játszott a hét folyamán, hiszen a házak szombat estére egy-egy rövid színdarabot kellett összeállítsanak a bibliai történet valamelyik része alapján.

Ahogy azt a visszatérő táborozók már megszokhatták, a Gitártáborok egyik kihagyhatatlan programja a péntek esti Ki mit tud?, amikor bárki megmutathatja tehetségét. Ez évben is egy igazán színes produkciókból álló est kerekedett ki, ugyanis slam poetry, stand up comedy, zenei improvizáció, valamint saját dalok és versek is elhangzottak a közel kétórás műsorban.

A záróest fénypontja a tábortűz volt, ahol alkalma nyílt a táborozóknak egy utolsó közös éneklésre.

Az egyik résztvevő így vélekedett a Gitártáborról: „ez egy olyan tábor, amelyik sokkal többet tud nyújtani bármelyik fesztiválnál, hiszen itt valódi kapcsolatok és barátásgok alakulnak ki”.

Szerző: Bíró Hunor