ANGOL TÁBOROK KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK

szept 10, 2017 | Aktuális, Beszámolók

ANGOL TÁBOROK KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK

Az előző évekhez hasonlóan az idei Angol táborok is nagy sikerrel zajlottak, a két táborban összesen 65 fiatal vett részt, és 25 munkatárs segített a szervezésben. Idén újításnak számított az, hogy a visszatérők, illetve a testvérek kedvezményes áron vehettek részt a táborban. A táborok alapgondolata azonban nem változott: az angol nyelv tanulása mellett ebben az évben is nagy hangsúlyt fektettünk az áhitatokra, az ezeket követő kiscsoportos beszélgetésekre, sportra, kézimunkára és a sok-sok játékra, illetve szabadidős tevékenységekre. Az idei programfelhozatalból a legnagyobb sikernek – kicsik és nagyok körében egyaránt – a beöltözős és a fotó sarkos est örvendett.

A gyerektábort ebben az évben is Scott More fiatal lelkész és lelkes kis csapata segítségével szerveztük. A táborszervezők csapatához IKE önkéntesek mellett idén második alkalommal a Kennedy házaspár is csatlakozott. A tinitábort ebben az évben is az Ír Presbiteriánus Egyház Ifjúsági Osztálya által küldött öt fős csapata segítségével szerveztük. Ebben a táborban nagyon sok visszatérő volt – ők jól ismerték már a programot és a helyszínt is, mégis nagy örömmel vettek részt a tevékenységekben. Különleges javaslattal álltunk azok elé, akik idén ötödik alkalommal vettek részt a táborban, nekik ugyanis a hatodik alkalom ingyenes lesz. Az elmúlt évben a tinitábor szerkezetén is újítottunk: lazábbra vettük a programokat, így pedig sokkal több lehetőséget kaptak a fiatalok arra, hogy angol nyelvtudásukat kötetlen beszélgetésekkel fejlesszék.

Végezetül pedig nagy örömünkre szolgál az, hogy a táborozók személyesen ajánlják barátaiknak, ismerőseiknek a tábort, így évről évre betelnek a helyek. A szülői visszajelzések is hasonlóan pozitívak, sokan azt is megjegyzik, hogy gyerekük fel sem hívta őket a tábor ideje alatt, minden bizonnyal azért, mert jól érezték magukat.

Köszönettel tartozunk önkéntes munkatársainknak a kitartó munkáért, valamint azért, mert lelkesen végezték a rájuk bízott feladatokat!

Szerző: Veres Ilona & Csaba