Dupla Káté – a Kolozsvári Református Egyházmegye konfirmandus találkozójáról

ápr 7, 2022 | Aktuális, Beszámolók

Dupla Káté – a Kolozsvári Református Egyházmegye konfirmandus találkozójáról

Interaktív, vicces, kalandos, titokzatos, egyedi… Ezek a szavak jellemzik legjobban a szombaton megrendezett Dupla Kátét, mely idén a „Most tényleg…?” címet viselte. A Kolozsvári IKE immár másodjára rendezte meg a jeles eseményt, mely mind az elsőéves, mind a másodéves konfirmandusokat invitálta egy nem rendhagyó kátéra, ahol egy-egy komolyabb témát boncolgattak játékos eszközökkel.

Az idei alkalomnak a Kolozsvár-Bulgáriatelepi Református Egyházközség adott otthont, ahol a templom különböző pontjain stációk helyezkedtek el. A mintegy 100 résztvevő kisebb csoportokat alkotva indult felfedezőútra, hogy mihamarabb kiállja a Kolozsvári IKE-csapat próbáit. A stációk játékai és feladatai egy-egy rejtett kihívást, avagy üzenetet hordoztak, melyek arra voltak hivatottak, hogy ráhangoljanak a későbbi előadásra. A vendégelőadó a Kolozsvár-Bulgáriatelepi Református Egyházközség lelkipásztora, Barta István volt, aki interaktív módon, a Dzsingisz kán és a sólyom történetére alapozva beszélgetett a belső és külső harcokról a konfirmandusokkal, feltárva e harcok mivoltát, kiváltó okait, valamint a „vigyázó sólymok“ kilétét.

Mint mindig, a jó hangulatot nemcsak az eleven és jókedvű csapat biztosította, hanem a Laudatéval közös pörgős és dallamos dicsőítés is. A Kolozsvári Református Egyházmegye konfirmandusai egy emlékezetes szombatot tudhatnak maguk mögött. Aki nem jutott el, az ne búsoljon, hisz jövőre újra várják őket egy nem mindennapi Dupla Kátéra.

Szerző: Hatházi Evelin