Easter Course 2023 – Dániai beszámoló

ápr 19, 2023 | Aktuális, Beszámolók

Easter Course 2023 – Dániai beszámoló

Játék, nevetés, csapatmunka. Talán ez a három szó határozza meg leginkább az idei Easter Course egy hetes képzését. A helyszín, akárcsak az ezt megelőző tervező gyűlésé, Dánia volt, ahol az első és utolsó napokat Koppenhága felfedezésével tölthettük, azonban az igazi móka Langeland szigetén kezdődött. Azt hiszem, mondanom sem kell, hogy mennyire elbűvölt mindannyiunkat a helyszín természeti szépsége, és az már csak hab volt a tortán, hogy az FDF szervezeti kempingháza épp a Balti-tenger partján helyezkedett el.

A szigeten töltött egy hét alatt számos új játékban volt részünk, s habár a mindennapjaink ugyanazon programtervet követték, mindig volt olyan tevékenység, ami arra ösztönzött bennünket, résztvevőket, hogy megismerjük a jelenlevő különböző szervezetek belső működését, valamint a kulturális különbségeket. A játékok segítségével nemcsak azt szemléltették velünk a szervezők, hogy mennyire fontos szerepe van ennek a tevékenységnek minden egyesület működésében, hanem sikeresen egy csapattá kovácsoltak bennünk. Mivel napi szinten egymásra voltunk utalva, internet- és térerőhiány miatt, temérdek időnk volt egymást alaposan megismerni, szabadidőnkben sétálni a parton, vagy az esti játékok után a tábortűz mellett énekelni, melegedni.

Az együtt töltött időnek köszönhetően a csapatmunka is gördülékenyebben ment, amikor pedig a saját játékunk tervezésére került sor, egymást segítve próbáltuk a lehető legizgalmasabb játékokat kitalálni, majd a próbakörök után tökéletesíteni. Mivel minden csapat játéka a saját szervezete értékeit kellett képviselje, mi az IKE három alappillérére építettük fel az IKE Hunt-nak elnevezett csapatépítő játékunkat. Fontosnak éreztük, hogy ne csak a mozgásra fektessünk hangsúlyt, hanem mint általában, a játékosoknak legyen részük lelki növekedésben is. Így hát a mi csapatunk tulajdonképpen a következő három szóra épített fel mindent: test, lélek és szellem. Az előadások alatt elsajátított brainstorming technikáknak köszönhetően igencsak gyorsan összeállt a kép, tudtuk, hogy mit szeretnénk, majd a próbakörök lejátszása után örömmel állapítottuk meg, hogy valami olyat alkottunk, amit az itthoni közösségeinkben is felhasználhatunk.

Összességében tehát nem csak mi résztvevők gyarapítottuk tudásunkat, hanem minden egyesület újabbnál-újabb és izgalmas játékokkal gazdagodott, amit én személy szerint alig várom, hogy együtt kipróbáljunk. Az itt szerzett tapasztalatainknak köszönhetően pedig már tudjuk, hogy mivel tehetnénk még jobbá a következő évben az IKE által megszervezett Easter Couse-ot.

Szerző: Astalîş Andrea