Easter Course tervező gyűlés Dániában

febr 15, 2023 | Aktuális, Beszámolók, Külföldi Programok

Easter Course tervező gyűlés Dániában

Hogyan tudunk értékeket, ismeretet átadni a gyerekeknek és fiataloknak szervezetünkön belül a játékok segítségével? Az idei Easter Course a szervezeteinkben játszott játékok sokféleségét kihasználva nyújt lehetőséget a résztvevőknek a tanulásra, szórakozásra, valamint különböző kultúrák megismerésére.

A hétvégén egy tervező gyűlésen vettünk részt Dániában, a Vejletől 10 kilométerre található FDF szervezeti házban. A találkozón részt vettek a FIMCAP, EF és FDF szervezetek képviselői. Az alkalom fő célja az volt, hogy meghatározzuk a tervező csapat feladatait, valamint kiscsoportokban kidolgozzuk a hét programjait.

A péntek esti érkezésünk után néhány játék segítségével ismerkedett össze szervezőcsapatunk. A szombat reggelt egy kiadós reggelivel kezdtük, majd megbeszéltük napokra lebontva a hét témáját. Mindenki a személyiségének és kompetenciájának megfelelő műhely kiválasztása után kiscsoportba kitalálta a szeminárium tartalmát, felépítését. Több körben megbeszéltük az ötleteinket, szelektáltuk őket, hogy a legmegfelelőbb koncepciót tudjuk biztosítani a résztvevőknek. Az estét vacsorával fejeztük be Vejlében, majd a szállásunkon folytattuk jó hangulatban a nap további részét. Vasárnap ismét átnéztük egyszer a teljes hetet, majd további alkalmakat és határidőket szögeztünk le a következő gyűlésekre. Vasárnap délután az IKE képviselőivel lehetőségünk volt eltölteni két órát Koppenhágában, amely alatt megnéztünk egy-két különleges helyet a fővárosban. A városnézés rövid ideje ellenére tartalmasnak találtuk a sétánkat, s feljegyeztünk további helyeket, amelyeket majd megnézhetünk az Easter Course szabaidejében.

A hétvége eredményességéhez hozzátett, hogy különböző személyek eltérő világszemlélettel, tapasztalatokkal, kultúrával járultak hozzá az ötleteléshez. Személy szerint nagyon sok lehetőséget látok arra, hogy kibővítsem a látókörömet.


Szerző: Farkas Paula