EGY ÖNKÉNTES BEJEGYZÉSEI

febr 28, 2019 | Aktuális, Beszámolók

EGY ÖNKÉNTES BEJEGYZÉSEI

2019. január 11.

Kedves Naplóm!

Önnek egy új levele érkezett! – villogja a telefonom. Feladója az Erdélyi IKE. Feloldom a képernyőzárat, olvasom: „Az elmúlt időszakban számos olyan program lebonyolításában vettél részt, amely a te hozzájárulásod nélkül nem jöhetett volna létre. Ezt a szolgálatot szeretnénk neked megköszönni az Önkéntes Gála keretén belül.” Máris keresem a határidőnaplómat, hogy megnézzem, szabad vagyok-e az említett hétvégén. Fontos számomra az Önkéntes Gála, mert bár 2015 óta vagyok az IKE önkéntese, sajnos idáig egyetlen gálára sem jutottam el. Megkönnyebbülve látom, hogy szabad az a hétvégém, gyorsan be is írom csupa nagybetűvel: GÁLA. És rajzolok mellé egy szívecskét is. Ez elengedhetetlen és nagyon kifejező.

Lelkes készülődés vette kezdetét. Végiggondoltam, vajon kikkel fogok ott találkozni, vajon lesznek olyanok, akiket nem ismerek?! Vajon milyen lesz a terem és a dekor? Melyik ruhámat vegyem fel? És hozzá melyik cipőt? De a legfontosabb: ki tud elvinni Kézdivásárhelyre? Ez jelentette a legnagyobb kihívást. Úgy tűnt, lehetetlen Marosvásárhelyről Kézdivásárhelyre eljutni. Már majdnem visszaakasztottam a szekrénybe a gondosan előkészített ruhámat, már majdnem levetkőztettem az ünneplőbe öltöztetett lelkemet, amikor újra villogott a telefonom. A húgom hívott, épp összefutott egy önkéntes társunkkal, aki felajánlotta, elvisz bennünket. Juhé, megnyugodtam. (Köszi, Gellért!)

2019. február 23.

A megbeszélt helyen és időpontban várjuk Gellértet. Szikrázó napsütés, erős szél, mínusz fokok. A lelkemben örömünnep, nyugalom és hála. Megérkezünk. Már a bejáratnál érzem, hiába vagyok ezen a helyen életemben először, mégis olyan, mintha kicsit haza érkeztem volna. Az IKE elnökség tagjai mosolyogva fogadnak bennünket, „Isten hozott!”, mondják mindenkinek fáradhatatlanul. Bármerre nézek, őszinte öleléseket, kézfogásokat, arcokra kiült boldogságot látok. Bevallom, a várakozásommal ellentétben nem ismertem mindenkit, de ez nem keserített el, sőt, örültem, hogy az elmúlt évben ilyen sok fiatal csatlakozott az IKE-hez és felelősségteljesen vállalt feladatot. És hogy a felelősségtudat ne lankadjon bennünk, a köszönő emléklap mellé ajándékot kaptunk. Ránk bíztak egy cserép földet, benne gondosan elvetett magokkal. Rajtunk múlik, miként gondozzuk, mivé növekedik a kis növény.

Kedves Naplóm! Hálatelt szívvel jöttem haza Kézdivásárhelyről. Hálás vagyok, hogy tagja lehetek ennek a nagy családnak. Hálás vagyok, hogy ilyen emberekkel dolgozhatok együtt. Hálás vagyok, hogy az egykori munkatársaim mára a barátaim lettek.

Kedves IKE, köszönünk mindent!

Szerző: Tóth Bella