Egyházmegyei ifjúsági előadók találkozója

okt 21, 2020 | Aktuális, Beszámolók

Egyházmegyei ifjúsági előadók találkozója

A biztonsági előírások betartásával találkoztak az Erdélyi Református Egyházkerület egyházmegyei ifjúsági szakelőadói. Az idei évben a világjárvány miatt nagyon sok eseményt halasztani kellett, hiszen a nagy találkozások és közösségi alkalmak megtartása igen veszélyes lett volna egymás egészségére való tekintettel. Vannak bizonyos stratégiát tárgyaló és iránymutató alkalmak azonban, amelyeket az egészségügyi szabályok betartása mellett meg tudunk és meg is akarunk tartani, hiszen ezek azok az ütőerei a munkánknak, amelyek irányt adnak és kialakítják tevékenységeink folyamatát.

Ilyen alkalom például az egyházmegyei ifjúsági előadók találkozója, amely egy fórumként indult, majd továbbképzővé és iránymeghatározó találkozóvá nőtte ki magát, és amelynek idén tartottuk hatodik kiadását. Az alkalom az egyházmegyei ifjúsági előadók és az egyházkerületi IKE elnökségének olyan találkozója, ahol az ifjúsági misszió stratégiáját dolgozzuk ki közösen.

Az idei találkozónak a parajdi Urbán Andor Református Konferencia- és Üdülőközpont adott otthont. A világjárvány miatt rövidített programmal és végig maszkban gyűléseztek az alkalomra érkezők, akik számára még ha ilyen formában is, de megerősítő volt a személyes találkozás lehetősége. Bízunk abban, hogy amint a gyűlés résztvevői is vágytak a személyes találkozásra, ugyanígy éreznek majd a fiatalok is, hogy amint lehetséges lesz, újra nagyobb közösségben is találkozni tudjunk. Az idei év kihívásainak megtárgyalása mellett nagyon fontos volt az előretekintés, a továbbgondolás. A jelenlévők két részben tanácskoztak, egyrészt kiértékelték az elmúlt egy évet, különös tekintettel a márciustól októberig terjedő időszakra, majd az előretekintés következett, annak megtárgyalása, hogy a jelenlegi állapotban milyen lehetőségeink vannak, és ezeket hogyan lehet kivitelezni. Ezt követően került sor az egyházkerületi IKE beszámolójára az IKE megalakulásának századik évére tervezett tevékenységekről, mely három pilléren áll: programok, beruházások és kiadványok.

Az alkalom résztvevői bátorították egymást, felajánlották segítségüket egymásnak, és meghatározták a következő év vezetőképzőinek és egyházmegyei tisztújításainak dátumait, valamint előbbi koncepcióját, ami előző évekhez képest abban változik, hogy előbb vezetőképzőt szervez az egyházkerületi IKE, ahova a megyei jelöltek jelentkeznek és részt vesznek, majd ezt követi a tisztújítások szervezése. A jövő évi találkozó szeptember utolsó hetében esedékes.

Szerző: Tussay Szilárd