ÉLETTÖRÉSEK

ápr 25, 2018 | Blog

ÉLETTÖRÉSEK

„Az élet célja elsősorban az, hogy elérjünk valamit, kiálljunk valami mellett; hogy nyomot hagyjunk magunk után a világban.” (Leo Calvin Rosten)

Elérni valamit, kiállni valami mellett. Amilyen egyszerű, épp olyan nehéz is. Mert mielőtt elgondolkodhattuk volna azon, hogy mit is szeretnénk elérni, már kitűztek nekünk mások célokat, és mi ezeket a célokat üldöztük. Mielőtt eldönthettük volna, hogy pontosan mely értékek vagy hit mellett állunk ki, már eldöntötték ezt helyettünk. A meggyőződés egy folyamat, amiben én magam győződöm meg valaminek a helyességéről, és elfogadom, majd elköteleződöm mellette. Ez azt jelenti, hogy kell lennie életünkben egy pontnak, ami törést jelent abban, hogy mit is szeretnénk elérni, és mi mellett álltunk ki eddig, és valójában mi mellett is akarunk kiállni. Néha ez a törés iszonyú látványos eredményt hoz. Mert rájövünk, hogy valójában fordítva ültünk a lovon. Rowling a Harry Potter sorozatot akkor kezdte el írni, amikor romokban hevert az élete. És milyen jó, hogy így történt. Lehet, hogy ha az élete középszerűen elviselhetően egyben marad, ma nem létezik Harry Potter, és mi még csak nem is tudnánk, hogy milyen nagyszerű dolog nem jött létre, mert valaki elviselhetően és fenntarthatóan élt, és sikerült egyben maradnia. Az van, hogy az ilyen élettörések közben jövünk rá arra, hogy mi is az, amit el akarunk érni, és mi mellett akarunk kiállni. Talán legelsőként önmagunk mellett, úgy igazán. Harry Potter már nyomot hagyott a lelkünkben.

Elérni és létrehozni valamit valójában belülről fakadó dolgok. Engedd el egy kicsit a gyeplőt, engedd el a meggyőződéseidet, és figyeld meg a szíved, az érzéseidet. Érezd, ahogyan megvalósulnak és létre jönnek általad az alkotásaid.

design: Farczádi Ali

Szerző: Szikszai Szabolcs