ERDÉLYIEK AZ EASTER COURSE-ON

máj 8, 2017 | Aktuális, Beszámolók

ERDÉLYIEK AZ EASTER COURSE-ON

A dániai Easter/EuroCourse egy hetes tanfolyamára 2017. április 9-én, öten indultunk Erdélyből az IKE képviseletében. Børkop városa mellett volt a szállásunk, az FDF Szervezet helyi táborában. A szobákban más-más országokból voltunk beosztva, így több lehetőségünk volt beszélni egymással, és jobban megismerni új barátainkat, valamint gyerek/ifjúsági programjaikat, különböző tapasztalataikat. Összesen kilenc országból voltunk jelen a kurzuson: Belgiumból, Dániából, Finnországból, Indiából, Magyarországról, Máltáról, Izlandról, Szlovákiából és mi Erdélyből. 

Amikor megérkeztünk mindenki megkapta a heti program részletes leírását. A napok felépítése nagyjából megegyezett, a korán kelést reggeli követte, majd rövid előadás következett az adott nap tevékenységeivel kapcsolatban (játék, a játék alap strukturája, demokrácia, demokratikus állampolgár). A teaszünet sokunk kedvence lett, hiszen mindig egy-egy különböző ország helyi finomságait kóstolhattuk. Másik kedves programpontunk a kiscsoportos beszélgetés, tevékenység volt, amit legtöbbször játék követett. Érdekes volt betekintést nyerni más szervezetek saját játékaiba, azokat kipróbálni, ugyanakkor tanulni belőlük. 

Nagyon szerettük, hogy vacsorára mindig valami dán specialitást kaptunk, de azért néha eszünkbe jutott a sült krumpli és a bécsi szelet. 🙂 Vacsora után minden résztvevő a saját szervezetével tartott kiértékelőt aznapról. Nekünk mindig sikerült a legkényelmesebb fotelokban megosztanunk egymással a véleményünket. Ezt követően esti áhitatra került sor, egy-egy szervezet levezetésével, majd további ismerkedéssel, barátkozással, különböző kártyajátékokkal telt el az est további része. 

Az ott szerzett tapasztalatok, különböző kultúrák megismerése, az új barátaink a világ sok pontjáról, és az ott tanult játékok életre szoló élményt nyújtottak számunkra. Jó volt ennek a csapatnak a tagjai lenni, együtt nevetni, együtt játszani, együtt imádkozni és együtt tanulni.

Szerző: Vida Tímea