HANGOLÓ 4.0 – JÓTÉKONYSÁGI KIADÁS

febr 28, 2019 | Aktuális, Beszámolók

HANGOLÓ 4.0 – JÓTÉKONYSÁGI KIADÁS

Mi jut eszetekbe, ha azt halljátok, Farkas utcai templom? A Wikipédia szócikke, miszerint „Kolozsvár híres gótikus műemléke, az egyhajós, kereszthajó nélküli templom hatalmas támpilléreivel, nagy háromszöges oromfalával, erőt és nyugalmat árasztó egyszerűségével, zordon megjelenésével az erdélyi magyar gótika legjellegzetesebb példája”? Nekem ezután nagy valószínűséggel a 4. Hangoló fog eszembe jutni. Nem csupán a helyszín miatt volt különleges ez az alkalom, hanem azért is, mert igazi összefogásra adott lehetőséget. Biztos sokan hallottatok már a Yuppi táborról, amelyet  2011-ben hoztak létre, hogy egy hatékony, kiegészítő terápiát nyújtson a Romániában, krónikus betegséggel élő gyermekek és kamaszok számára. A 4. Hangoló a Yuppi tábor résztvevőiről is szólt, hiszen az adományozóknak hála, még többen vehetnek majd részt az idei táborban.

És mivel Hangoló, nem hiányozhatott a dicsőítés, a zene, a szolgálat sem. Az első néhány dalt a Laudatenak köszönhettük, akik kibővült csapattal, mosolygó szemekkel énekeltek. Utánuk Fazakas Csaba, a kolozsvári egyhámegye ifjúsági előadója és Péter László teológus  gondolatait hallhattuk áhitat és imádság formájában. 

Az este második részében a kolozsvári FIKE-Band és a zilahi Ében zenekar közös szolgálata következett. Elmondásuk szerint szeretnek együtt zenélni, ezért nekik emiatt is különleges volt ez az alkalom.

Nekünk, hallgatóságnak, pedig a zenétől, az igétől, a fényektől és tőletek volt különleges. Köszönjük nektek, szép lelkű embereknek, hogy ismét eljöttetek.

Szerző: Mező Anita