HATÁSVADÁSZAT

jan 29, 2019 | Blog

HATÁSVADÁSZAT

„Az élet csak azoknak rossz, akik folyton azt hajtogatják, hogy az élet szívás. Ők biztos, hogy minden lehetséges rosszat be is vonzanak maguknak. De ha szereted az életet, az élet is szeretni fog téged.” (Lippai Marianna)

Sokféleképpen meg lehet fogalmazni, de a lényeg ugyanaz: hogy szerintem milyen az élet, az arról szól, hogy szerintem milyen az élet. Biztosan találkoztál már olyan emberrel, aki megingathatatlanul meg volt győződve arról, hogy az élet tömény szívás, és tényleg mindig vele történt meg az összes rossz dolog. Vagy legalábbis látványosan több rossz dolog történt meg vele, mint másokkal. Mi volt előbb? Másoknál épp az ellenkezőjét látjuk, erős meggyőződés él bennük, hogy a dolgok sikerülni fognak, és minden jól alakul majd végül, és tényleg ez történik. Azt hiszem, ezek az általunk is ismert emberek arra emlékeztetnek, hogy hatással vagyunk a saját életünkre. Egy kicsit olyan ez, hogy nem történhet meg velem az, amiről azt hiszem, hogy az nem történhet meg velem. Még ha megtörténne is, elkerülöm, mert ha tényleg megtörténne, összedőlne a hitem. Mert mi van, ha egy olyan ember, akivel mindig rossz dolgok történtek eddig, egyszer csak azt tapasztalja, hogy sorozatban jó dolgok történnek vele? Ha én lennék ez az ember, kénytelen lennék elgondolkodni azon, hogy lehet, tévedtem. Ez rémisztő dolog, még ha alapvetően arról is van szó, hogy az életem jobb is lehet. De megéri szembenézni ezzel a rémisztő helyzettel. A törvényszerűség egyszerű, kezdj el következetesen másként viselkedni, és ezzel más hatással leszel a környezetedre, a környezeted más hatással lesz rád, és másnak fogod végül látni az életet. Néha az életünk megviccel, és anélkül, hogy tudnánk, kész helyzet elé állít. Változtass, és változik számodra a világ.

Milyen meggyőződés él benned az életről? Mi az, amit eddig gondoltál? Mit gondolsz, lehetne másként is megközelíteni a dolgokat? Próbálkozz, élhetsz másként is.

design: Farczádi Ali

Szerző: Szikszai Szabolcs