Ifjúsági előadók éves találkozója

nov 23, 2023 | Aktuális, Beszámolók

Ifjúsági előadók éves találkozója

2023. november 13-14. között rendeztük meg az ifjúsági előadók éves találkozóját, melynek célja az egyházmegyék közötti kapcsolat ápolása és erősítése. A rendezvényen tíz különböző egyházmegye ifjúsági előadója vett részt, továbbá jelen voltak az egyetemi lelkészek és az Erdélyi IKE elnöksége is.

Az eseményt Szabó István János, a Küküllői Egyházmegye ifjúsági előadója nyitotta meg egy áhitattal. Ezt követően a résztvevő egyházmegyék képviselői megosztották tapasztalataikat a szolgálatukról, kiemelve az elmúlt időszak örömeit és kihívásait, valamint bemutatva jövőbeli terveiket.

Ezután Tamás Endre Ottó, a Görgényi Egyházmegye ifjúsági előadója beszélt az egyházmegye áldásairól és kihívásairól. Kedden reggel három rövid interjúra került sor: Dávid István, egyetemi lelkész a kolozsvári FIKE költözésének folyamatáról, Lukács Vilmos István a Marosi Egyházmegye jelenéről és jövőbeli terveiről, valamint Pap Ákos, a Kalotaszegi Egyházmegye ifjúsági előadója a Válts irányt! IKE Fesztivál 2024-es témájának alakulásáról beszélt.

Az ifjúsági előadók elmondták, hogy a 2023-ban megjelent Fit7 ifjúsági bibliahét kiadvány sikeres volt, és számos ifjúsági tábor programjának az alapját képezte. A találkozón a 2024-es tervekről is beszélgettünk, kiemelve a 2024. augusztus 4-8. között megrendezésre kerülő Válts irányt! IKE Fesztivált, valamint az egyházmegyei elnökségek tisztújítási folyamatát. Az esemény pozitív hatással volt az egyházmegyei ifjúsági előadók és az IKE elnökség fejlődésére.

Köszönjük mindenkinek a részvételt!

Szerző: Apetroae Lucas-Matteo