IFJÚSÁGI TALÁLKOZÓ SZÁRAZAJTÁN

júl 9, 2018 | Aktuális, Beszámolók

IFJÚSÁGI TALÁLKOZÓ SZÁRAZAJTÁN

Június 23-án sor került a III. Erdővidéki Ifjúsági Találkozóra, amelyet az IKE erdővidéki elnöksége szervezett. A rendezvénynek ezúttal a szárazajtai református egyházközség adott otthont, ahova 10 településről közel 50 fiatal vett részt a találkozón.

A program közös dicsőítéssel indult, ahol minden szív, minden lélek együtt dicsérte az Urat. Ezt követően Kelemen-Karikás Árpád, szárazajtai református lelkipásztor rövid áhitatát hallhattuk, amely alatt elmélyülhettünk Isten jelenlétében. Ezt követően Rátoni Botond, kisgalambfalvi református lelkész tartott előadást reformáció, megújulás témában. Az interaktív előadáshoz kapcsolódva a fiatalok is elmondhatták véleményüket az egyházzal kapcsolatban, és bárki jöhetett újítási, reformáló gondolatokkal. Az előadáson hallottak elmélyítésének érdekében kisebb csoportokba tömörülve beszélgethettek a fiatalok személyes tapasztalások és vélemények megosztásával. A találkozó ebéddel folytatódott. A szárazajtai református nőszövetség finom pörköltet készített a jelenlevőknek, a lelki táplálék mellett ugyanis szükséges a testi táplálék is. Az ebédet szabadtéri játékok követték, a felszabadult légkörben szinte mindenki játszott, a rossz idő ellenére is. A találkozó zárómozzanata a Segesvárról érkezett SEREFIFI dicsőítő koncertje volt. A hat tagú csapat ismert és új dicséretekkel vezette a fiatalokat az Isten dicsőítésében.

Rövid kiértékelés után azt lehet elmondani, hogy kivétel nélkül mindenkinek tetszett a találkozó. Mindenki megtalálta benne azt a mozzanatot, amelyben otthon érezte magát. Volt, aki az éneklésben tudott felszabadulni, voltak, akik az áhitat vagy előadás alatt, és majdnem mindenki a játékokban. A fiatalok szeretnék, hogy ne csak egy alkalom legyen negyedévente, hanem gyakoribb összejövetelekre vágynak. Reméljük, sikerül mindezt megvalósítani.

A találkozó célja ez alkalommal is az volt, hogy az erdővidéki fiatalok közelebb kerülhessenek Istenhez. Úgy vélem, a találkozó alkalmával ez sikerült is. Több település is igényli, hogy fiatalok otthon is elindítsanak egy ifjúsági csoportot, ahol hetente, vagy kéthetente összegyűlhetnek, együtt lehetnek. A helyi vezetőség támogat minden elindulást, és a már meglévő csoportok működését is! Fiataljaink támogatása nagy előnyt jelenthet Erdővidéknek, ugyanis bennük van a jövő.

Szerző: Tana Zoltán