IFJÚSÁGI VEZETŐK TALÁLKOZTAK BEREKFÜRDŐN

márc 19, 2019 | Aktuális, Beszámolók

IFJÚSÁGI VEZETŐK TALÁLKOZTAK BEREKFÜRDŐN

Március 11–13. között a magyar református ifjúsági szervezetek vezetői, képviselői ismét építő alkalmon vehettek részt a Kárpát-medencei Református Ifjúsági Szervezetek Találkozóján (GeKIB). Az Erdélyi Református Egyházkerület részéről Tussay Szilárd ifjúsági referens, Ruszka Sándor egyházkerületi ifjúsági előadó, Furó Félix egyetemi lelkész (MiFIKE), Tamás Endre Ottó, a Görgényi Egyházmegye ifjúsági előadója, Szabó István-János, a Küküllői Egyházmegye ifjúsági előadója, Prázsmári Krisztina, a Kükülői Egyházmegye pénztárosa, Márton Barna, a Dési Egyházmegye ifjúsági előadója, illetve Pap Ákos, a Kalotaszegi Egyházmegye ifjúsági előadója vett részt a találkozón.

Jó volt találkozni nemcsak az anyaországi és királyhágómelléki, hanem kárpátaljai, felvidéki munkatársainkkal is. A tavaszi GeKIB témája a spiritualitás, a lelkiség volt. Kovács Endre meghívott előadó lelassulásra, elcsendesedésre hangolt, majd rávilágított, hogy erre nemcsak a családban, kisebb közösségeinkben van szükség, hanem az Istennel való kapcsolatunkban is. A Mi Atyánk alapján 3 fő lépésre tanított meg az Istennel való kapcsolatunkban: elmélkedés, kérés és imádat – ezek közül egyik sem mellőzhető.

A Debrecenben július 23–27. között szervezett Csillagpont ifjúsági fesztivállal kapcsolatos javaslatok, szervezési kérdések kerültek megvitatásra, bemutatták az idei találkozó himnuszát is.

Az idén október 25-én megrendezésre kerülő Kárpát-Medencei Ifjúsági Imaéjjel szervezését a KRISZ vállalta magára idén.

Minden szervezet bemutathatta, reklámozhatta a rendezvényeit, segítséget kérhetett és kapott a többiektől.

A következő találkozásra november 4–6-án, Kopácson (Horvátország) kerül sor.

Minden alkalommal öröm számunkra a találkozás, a közös gondolkodás és a programjaink összehangolásának lehetősége.

Szerző: Szabó István János