III.EGYHÁZMEGYEI IFJÚSÁGI SPORTTALÁLKOZÓ KIS- ÉS NAGYGALAMBFALVÁN

máj 15, 2017 | Aktuális, Beszámolók

III.EGYHÁZMEGYEI IFJÚSÁGI SPORTTALÁLKOZÓ KIS- ÉS NAGYGALAMBFALVÁN

Szombaton, a sport nevében Nagygalambfalván és Kisgalambfalván 11 egyházközség mintegy 100 fiatalja találkozott. A Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye által szervezett III.Egyházmegyei Ifjúsági Sporttalálkozó Kántor Csaba esperes rövid áhítatával kezdődött, amelyeben kiemelte a kegyelem gondolatát és annak a református hitben való fontosságát, főleg a reformáció 500. évfordulójára való tekintettel.

Az immár hagyományossá vált sporttalálkozón a fiatalok a következő sportágakban mérhették össze tudásukat és ügyességüket: gyorsszaladás, foci, kosárra dobás, asztalitenisz, tollas. A legnagyobb népszerűségnek a foci örvendett, összesen 9 csapat nevezett be, a győztes csapat pedig Nagygalambfalva lett, Mátisfalva a második helyezett, illetve Kisgalambfalva nyerte a harmadik díjat. 

Az esemény főszervezője, Moldovan Radu felsőboldogfalvi lelkipásztor, a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye ifjúsági előadója az eseménydús napot azzal a gondolattal zárta, hogy a sportnapnak, helyezésektől függetlenül mindenki győztese. Ennek fényében minden résztvevő egy-egy érmét kapott. Az ünnepélyes díjkiosztást és záró gondolatokat követően Rátoni Botond kisgalambfalvi lelkipásztor egy imádsággal fejezte be az alkalmat, melyben Istennek adtak hálát a sérülésmentes napért és a tartalmas együttlétért.

Eredmények: Kosárra dobás – I.hely Nagy Adél, II.hely Nagy Tímea-Magdolna, III.hely Mărmureanu Biró Krisztina.

Tollas-páros: I.hely Dénes Csenge/Szakács Boglárka, II.hely Pável Orsolya/Márton Vivien, III.hely Vaszi Bernadett/Benkő Tamara.

Gyorsszaladás fiúk: I.hely Bigyi Alpár, II.hely Joó Zsolt, III.hely Nagy Zalán. 

Gyorsszaladás lányok: I.hely Kecseti Hajnal, II.hely Nagy Zsuzsánna, III.hely Mărmureanu Biró Krisztina. 

Asztalitenisz lányok: I.hely Nagy Zsuzsánna, II.hely Nagy Adél, III.hely Pável Orsolya. 

Asztalitenis fiúk: I.hely Szabó Tamás, II.hely Bigyi Alpár, III.hely Pálfi Tamás. 

Asztalitenisz lelkipásztorok: I.hely Geréb László, II.hely Moldovan Radu, III.hely Nagy István.

Szerző: Erdélyi IKE