Kalotaszegi ifjúsági találkozó

ápr 12, 2024 | Beszámolók, Aktuális, Belföldi Programok

Kalotaszegi ifjúsági találkozó

Április 6-án került megrendezésre a már megszokott kalotaszegi ifitalálkozó, ahol 12 település, több, mint száz fiatalja és lelkésze töltötte meg a körösfői malmot, és megannyi hangtól csengett a napsütötte terem.

Az áhítaton, amelynek témája az imádság volt, Pap Ákos magyarvalkói lelkész, útikalauzként kísérte végig a fiatalokat. Bátorító szavakkal buzdított bennünket az imádság mindennapi gyakorlására, annak erejére az életünkben és önmagunk megismerésében. Az áhítatot egy elgondolkodtató kérdéssel tette interaktívvá, így mindenkinek lehetősége volt kifejezni, hogy mit jelent számára az imádság. A válaszok perceken belül megtöltötték a vetítővásznat, szebbnél szebb megfogalmazások születtek az imádság jelentéséről, majd a lelkész a válaszokra alapozva további példázatokkal és gondolatokkal járta körbe e fontos kérdést.

Az áhítatot követően a fiatalok egy-egy lelkész kíséretében kiscsoportokba szerveződtek, amelyben lehetőségük volt egymásra hangolódni, az alkalom témájához kapcsolódó kérdésekre közös választ keresni, a beszélgetést személyes tapasztalatokkal és példákkal kiegészíteni.

A kiscsoportos beszélgetést szünet követte, amikor valamennyien a friss levegőn beszélgettek egymással, vagy pedig a malom melegében fogyasztották el az uzsonnát, hiszen természetesen most sem maradt ki a híres “szendvicses kenyér”, ami ezúttal sem hagyta éhesen a társaságot.

A szünet lejártával, amikor már mindenki jóllakott, ismét eloszlott a tömeg kisebb csoportokra. Olyan játékokat játszhattak, amelyek nem csak abban segítettek, hogy jobban megismerjék egymást, hanem beszélgetésindító szerepük is volt.

Összességében egy vidám alkalmat tudhatunk magunk mögött. Reméljük, hogy üzenete elérkezett a célba és, hogy valamennyien csupa pozitív gondolattal és barátságokkal tértek vissza otthonaikba. Legyen a legközelebbi ifitalálkozónak is ilyen sok résztvevője! Találkozunk júniusban. Addig is, béke veletek!

Szerző: Kalotaszegi IKE