KALOTASZEGI IFJÚSÁGI TALÁLKOZÓ

ápr 16, 2019 | Aktuális, Beszámolók

KALOTASZEGI IFJÚSÁGI TALÁLKOZÓ

Az IKE logó egy háromszög. Mindhárom szöge tartalmaz egy-egy jelentést. Mégpedig ezeket: test, lélek, elme.

2019. április 6-án a Kalotaszegi Ifjúsági Találkozó keretein belül mindhárom pontnak figyelmet szenteltünk. Miután a 63 résztvevő elfoglalta a helyét és kényelembe helyezte magát, egy-két énekkel kezdtük meg a szombatunkat. Ének után Pap Ákos ifjúsági előadó áhitata következett. Meglepődve tudtuk meg, hogy kémia is jelen van a vallásban. Pontosabban a hidrogén-peroxid, avagy köznyelven az oxigénes víz. Mondhatni, ez volt az a rész amely igaz, hogy minimális szinten, de mégis megdolgoztatta az elménket. Az áhitat után egy énekkel hangolódtunk rá az előadásra, amelyet Márton Előd marosvásárhelyi iskolalelkész tartott. Az előadás témája Béke Istennel volt. Az előadó bibliai történetet feldolgozva beszélt nekünk erről a kapcsolatról. Rávilágított arra, hogy olykor úgy érezhetjük, hogy ez a kapcsolat romlik, azonban ez nem feltétlenül baj. Mert akinek erős a hite, annak mindig jó kapcsolata lesz Istennel. Lehet, hogy lesznek megingások, de végül minden helyre áll.

Az előadást rövid hirdetés követte, majd egy szünet leforgása alatt elfogyasztottuk a szendvicseket és a frissen sült csörögét, egy pohár finom tea mellett. Ezúton is szeretnénk megköszönni a magyarvalkói gyülekezetnek a sok finomságot és azt, hogy befogadtak bennünket. Kihasználva a szünetet, elkészítettük a hagyományos csoportképet. Majd szünet lejártával két csoportra oszlottunk. Mindkét csoport egy-egy játékot játszott. Ez volt az a része az együttlétünknek, ahol a testre figyeltünk egy picit. Mindkét játék igényelt mozgást, ami nem is ártott a sok ülés után. Szaladtunk, ugráltunk, labdáztunk, amíg csak bírtuk, majd mikor már elég sokan lihegtek a fáradtságtól, visszamentünk a terembe énekelni még párat.

Énekek után egy áldással zártuk az alkalmunkat, ahonnan reméljük, mindenki feltöltődve és vidáman ment haza. Köszönjük, hogy eljöttetek.

Szerző: Varga Gergő