LÉGY RÉSZE ISTEN TERVÉNEK!

aug 27, 2019 | Aktuális, Beszámolók

LÉGY RÉSZE ISTEN TERVÉNEK!

Ezzel a mottóval hirdettük meg az egyházmegyei konfirmandus tábort, melyre a vártnál többen jelentkeztek, szám szerint 76 fiatal.

Augusztus 12-én a déli órák után először az elnökség (Szabó István János ifjúsági előadó, Varga Anna elnök, Prázsmári Krisztina pénztáros), majd az önkéntesek (Madaras Szendy és Pécsi Pálma) kezdték belakni és otthonossá tenni a jobbágyfalvi Tündér Ilona Vendégházat. A Küküllői Református Egyházmegye 19 gyülekezetéből délután 5 óráig érkeztek a kíváncsi táborozók. Beköltözés és közös dicsőítés után Szabó István-János, az egyházmegye ifjúsági előadója, vámosgálfalvi lelkész tartott áhitatot Saul megtéréséről. Ismerkedés és vacsora után a szászrégeni Sófár zenekarral énekeltünk együtt.

Kedden Lukács Vilmos István marosugrai lelkész a játék és élet kapcsolatáról beszélt, bevonva a fiatalokat is. Szabadidőben az elnökség svábbogarat etetett (Csótánycsapda társasjáték), és a fiatalok is kölcsönkértek egy-egy társasjátékot az előadótól. Délután csapatépítő játékok voltak, majd számháborúval zártuk a programot. A késő esti beszélgetést félbeszakítottuk, és a gyermekeket az udvarra hívtuk egy éjféli áhitatra, amit különböző, érdekes csapatjátékok követtek: élő szobrokat kellett alkossanak, pingpong labdát kellett pohárba dobni, kérdésekre kellett felelni, énekekkel törték meg az éjszaka csendjét, pokrócot kellett minél kisebbre összetűrni, az összegabalyodott csoportot kellett kiegyenesíteni. Mikor mindenki kiállta ezeket a próbákat, a Tündér Ilona Vendégház ismét csendes lett.

Szerdán Kovács Szabolcs lelkész-pszichológus rávilágított, hogy kik a fiatalok, mi a szerepük, hogy Istennek mindenkivel terve van, és törekedjünk arra, hogy tudatosan is részei legyünk ennek a mennyei tervnek. Az előadás részeként az előadó megkérdezte a fiatalokat, hogy milyennek képzelik el az egyházat, mit tartanának meg, és min változtatnának a mai fiatalok. Az utolsó estét tábortűzzel és énekléssel zártuk.

Csütörtökön Kutasi Beáta teológus interaktív áhitatán is megbizonyosodhattunk arról, hogy Isten tervének részesei vagyunk. Az utolsó közös ebéd előtt kiértékelő körrel zártuk együttlétünket.

Az elnökség nevében köszönetet mondunk a lelkészeknek, akik a tábor részei voltak: Batizán Attilának, Nagy-Vajda Leventének, teológusainknak: Kutasi Beáta I. éves és Vass Lehel III. éves teológusoknak, valamint önkénteseinknek: Csepán Dorottyának, Madaras Szendinek, Makkai Zsigmond-Lórándnak és Pécsi Pálmának.

Táborunk támogatói: a Magyar Kormány Emberi Erőforrás Minisztériuma, a Küküllői Református Egyházmegye gyülekezetei, valamint a résztvevő fiatalok és családjaik.

Szerző: Prázsmári Krisztina