#MKT2017

márc 31, 2017 | Aktuális, Beszámolók, MKT

#MKT2017

Ha az IKE-re gondolunk, akkor nem vonatkoztathatunk el attól a ténytől, hogy ennek szerves része az önkéntes munka. Ehhez viszont az kell, hogy folyamatosan új generációt neveljünk rá az ifjúsági és önkéntes munkára. Ezért egyik legfontosabb programunk közé tartozik az MKT is, azaz a munkatársképző tanfolyamunk, ahol fiatalokat vezetünk rá az önkéntessé válás útjára. Tesszük mindezt úgy, hogy beszélünk nekik Istenről, magunkról, munkáról, szervezésről, problémákról, megoldásokról, élményelről, ismeretekről, tapasztalatokról. 

Az éves képzés négy állomásból áll, ebből kettőn már túl vannak a résztvevők. Először Parajdon találkozhattunk egymással és önmagunkkal, hiszen a hétvége fő témája az önismeret volt. A második, marosvásárhelyi szemináriumon nagyobb szerepet kapott az egymás megismerése, a csoporttá kovácsolódás, a csoportszerepek megtalálása. Mindezt elősegítették azok a műhelymunkák, ahol rendhagyó módon adták át a csoportdinamikáról, kommunikációról, konfliktuskezelésről szóló információkat. Ezen kívül persze volt idő kötetlenebb, lazulós pillanatokra is, amikor a teret a nevetés, hangos vidámság és jókedv töltötte be. 

Amik igazából nem is előadások, hanem közös beszélgetések, és játékok voltak. A sok nevetés, vicc és humor nagyon jó hangulatot teremtett, de ugyanakkor komoly, őszinte és megérintő dolgokról is beszéltünk. Mindezek mellett mindenki nyitott és közvetlen volt felénk. Azt hiszem egy kis család lettünk! 

Szerző: MKTsok