Önkénteseink a YMCA Europe képzésén vettek részt

szept 14, 2022 | Aktuális, Beszámolók, Külföldi Programok, YMCA beszámolók

Önkénteseink a YMCA Europe képzésén vettek részt

Szeptember első hetén a YMCA Europe #Always On for Youth képzésén vettünk részt  a bulgáriai Banskoban. A képzés 30 fiatalnak szólt, akik 8 különböző országból érkeztek. A teljes időtartama 9 nap volt, amelyből 6 nap jutott a szakmai képzésre, 1 nap a kirándulásra, 2 nap pedig az utazásra.

A tréning során elsődlegesen meg kellett ismerjük, hogy milyen is valójában a mai fiatal a digitális világban, hogyan viselkedik, milyen döntéseket hoz, mennyire befolyásolható. Ezen ismeretek alapján felfedeztünk különböző elérhető digitális eszközt, amelyek a segítségükre lehetnek az online/offline/hibrid munkánk során. Megemlítésre került a Canva, Padlet, Mentimeter, Gather Town, Genial.ly, Kahoot, Lumen5 programok, amelyek különböző céllal használhatók fel. A képzés keretén belül lehetőségünk volt tesztelni a projekt vezetősége által fejlesztett 3 digitális eszközt, amelyek majd elérhetőek lesznek az ifjúsági munkát végzők számára.

Egy mai tinédzser szinte professzionális felhasználója a digitális eszközöknek. Természetesen nem érti a technológiai működésüket teljesen, viszont akadálymentesen tudja alkalmazni és felhasználni azokat a szabadideje eltöltése céljából. Nem téves megállapítás tehát az, ha azt mondjuk, hogy a mai fiatalokat nagyrészt interneten keresztül lehet elérni. A projekt kitűzött célja volt, hogy nyújtson egy szakmai képzést olyan személyeknek, akik a fiatalsággal szeretnének dolgozni, és munkájuk során rávezessék az ifjúságot arra, hogy a digitális eszközök felhasználása okosan is történhet, egy jobb cél érdekében. A tanulás mellett lehetőségünk volt a kikapcsolódásra, játékra, figyelmességünk határtalanságainak kipróbálására, szocializálódásra, nevetésre, tapasztalatszerzésre, a különböző országok kultúrájának megismerésére.

Szerző: Farkas Paula