Országos Bibliaismereti Vetélkedő 2020

nov 16, 2020 | Aktuális, Beszámolók

Országos Bibliaismereti Vetélkedő 2020

November 7-én került megrendezésre a 2020-as Országos Bibliaismereti Vetélkedő, amelyre 8 egyházmegye 14 fiatalja jelentkezett. A szervezők közül mindnyájan azon ügyködtünk, hogy az online térben is minél kreatívabbá, élvezhetőbbé tegyünk a versenyt. A vetélkedőt egy zoom-os találkozóval kezdtük, ahol először köszöntőt mondott Dr. Péter István, a BBTE Református Tanárképző és Zeneművészeti Kar intézetigazgatója, egyetemi adjunktusa, majd Tussay Szilárd, az IKE ügyvezető igazgatója. Ezt áhitat követte, amelyet Baciu Marius ötödéves teológiai hallgató tartott. A jelentkezők bemutatkozása, majd kis eligazítás után következett az első feladat, ahol a résztvevőknek találós kérdéseket kellett kitalálniuk különböző bibliai személyekről. Ezt követően egy online kvíz során további megoldatlan feladatok vártak a versenyzőkre. S bár az idén egyénileg jelentkeztek, mégis sikerült minden feladatra gyorsan és ügyesen válaszolniuk.

Arról, hogy milyen volt számukra a verseny része, Ráduly-Baka Bíborka versenyző így vélekedik: „Igazából nem nagyon tudtam, hogy mire számítsak, mégis egy kellemes csalódás ért. Az elképzeléseimnél jobban éreztem magam a verseny alatt, tényleg egy nagyon jó hangulatot sikerült teremteni. Az első fele nagyon jól jött, kellett az a kis bemelegítés, bevezetés, hogy a kamera és a sok ismeretlen ember előtt ellazuljunk. A vetélkedő része pedig élvezhető volt és nem is annyira nehéz. Vonakodással jelentkeztem a versenyre, de úgy érzem, hogy kár lett volna kihagynom, mert egy jó tapasztalat volt, és jól éreztem magam! (és persze a felkészülés is sok pluszot adott)”

A feladatok befejezése után a versenyzőknek egy órás szünetük volt, amíg megtörtént a kiértékelés. Miközben az általuk irt szövegeket olvastuk, az volt az érzésem, hogy bár nem ismerjük személyesen a versenyzőket, mégis ez által közelebb kerültek hozzánk. Nem csak azért, mert a feladatokra pontosan válaszoltak, hanem azért is, mert nagyon sok érzelem átjött a szövegek által. Így szoros pontszámok alakultak ki, amit az eredmény is tükröz, ugyanis az első helyet Albert Szabolcs nyerte, a második helyre két lány került: Lukácsi Izabella és Gombár Aletta, a harmadik helyezettek pedig: Ráduly-Baka Bíborka és Sándor Deborah. Ezúttal is gratulálunk mindannyiuknak, nem csupán a nyerteseknek, hanem minden egyes résztvevőnek. Hiszen ahogyan a versenyen is hallhattuk, a résztevők mind győztesek, hiszen Isten igéjét tanulmányozták, ami reménységünk szerint mindannyiuk életében megerősítés, ugyanakkor bibliaismereti fejlődés volt. Én személy szerint köszönöm, hogy az idén is az OBV részese lehettem. Köszönöm a munkatársaknak, versenyzőknek, de leginkább Istennek. Akinek legyen dicsőség és hála ezért a napért!

A díjazottak ajándékáért köszönet a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek és a Communitas Alapítványnak!

Szerző: Földvári Deborah