REFORMÁCIÓ ÉS ÉN – A SZÉKELYUDVARHELYI EGYHÁZMEGYE IFJÚSÁGI TÁBORA

júl 13, 2017 | Aktuális

REFORMÁCIÓ ÉS ÉN – A SZÉKELYUDVARHELYI EGYHÁZMEGYE IFJÚSÁGI TÁBORA

Idén ismét megrendezésre került a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye ifjúsági tábora. Az idei év témájában a Reformáció és én került előtérbe. Minden napnak megvolt a maga témaköre: Luther Márton és Kálvin János élete, Csak azt nem tudom, ki vagyok…, A reformáció mai aktualitása. Minden reggel egy áhitattal kezdődött, ahol a fiatalok elcsendesedhettek. Ezt követően a délelőttök a témákkal kapcsolatos előadásokról és kiscsoportos beszélgetésekről szóltak. Az ebédet követően pedig a fiatalok különböző programokon vettek részt. Bár az időjárás néhányszor közbeszólt és keresztülhúzta a szervezők számításait, mégis megoldódott minden helyzet, a fiatalok lelkesedve fogadták az újabb programokat. A programok közt most is helyet kapott a baranta és a táncest – mindenki nagy örömére.

Moldovan Radu, felsőboldogfalvi lelkipásztor, egyházmegyei ifjúsági előadó újból vállalta a tábor megszervezését, munkáját az egyházmegye nyolc teológusa, az IKE Szövetség elnöksége, valamint az MKT tanfolyamon részt vevők is segítették. Néhány lelkipásztor is aktívan részt vett a tábor lebonyolításában: Marosi Árpád betfalvi lelkipásztor és felesége, Marosi Tünde, székelykeresztúri beosztott lelkipásztor; Rátoni Botond kisgalambfalvi lelkész; Bereczki Orbán Zsolt a székelyudvarhelyi szombatfalvi egyházközség lelkipásztora; Kovács László parajdi beosztott lelkipásztor és nem utolsó sorban Ferkő Andor, a székelyudvarhelyi belvárosi egyházközség beosztott lelkipásztora.

A tábornak a parajdi Urbán Andor Konferencia- és Üdülőközpont adott újra helyet, mely rendkívüli kényelmet biztosított a jelenlevők számára. Mindezért köszönet illeti meg a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegyét és Hargita Megye Tanácsát, hiszen a tábor anyagi költségeihez nagyban hozzájárultak. Ezen kívül köszönet a Parajdi Református Egyházközségnek is a segítségért.

Idén megszervezésre került a láthatatlan színház, amely a fiatalok körében nagy sikernek örvendett. Megtapasztalhattak valami újat, amivel eddig még nem találkoztak. A színház témája az értékrendről szólt, különösen az értékek kiválasztásáról és az azokról való lemondásról. A fiataloknak lehetőségük volt komolyan elgondolkodni azon, hogy mennyire is fontos, hogy milyen értékeket választanak. A láthatatlan színházat követően egy kisebb beszélgetés következett, ahol személyes érzéseiket mondhatták el a résztvevők.

A másik nagy sikernek örvendő program a „City-bound” volt, ahol a fiatalok jobban megismerhették Parajdot, ugyanakkor a csoportok is összerázódtak. Különböző feladatok által fedezhették fel Parajd látványosságait. Szükség volt kreativitásra, ötletességre, valamint a jó kedvre. Rengeteg vicces fotó, videó készült és a megtett hét kilométerre sem panaszkodtak a fiatalok, hanem lelkesen próbálták teljesíteni a kiírt feladatokat.

Mindent egybevetve a tábor nagyon vidám hangulatban telt, a résztvevők visszajelzése arról árulkodott, hogy már várják a következő ifitábort. Addig is nagy lelkesedéssel várják a megrendezésre kerülő Várom az Urat Adventi Keresztyén Zenefesztivált, ahol találkozhatnak újra.

Szerző: Dósa Anett