RENDHAGYÓ ORSZÁGOS BIBLIAISMERETI VETÉLKEDŐ

nov 16, 2017 | Aktuális, Beszámolók

RENDHAGYÓ ORSZÁGOS BIBLIAISMERETI VETÉLKEDŐ

Tizenötödik alkalommal szervezték meg Kolozsváron az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetségének (IKE) Országos Bibliaismereti Vetélkedőjét, november 11-én, szombaton. A vetélkedő egyházkerületi, döntő szakaszán azok, a már konfirmált fiatalok vehettek részt, akik továbbjutottak az egyházmegyei szakaszon.

12 csapat mérte össze erejét, felkészültségét a versenyen, akik a Kézdi-Orbai, Sepsi, Küküllői, Marosi, Görgényi és Hunyadi egyházmegyét képviselték. Idén, az eddigiektől eltérően a versenyzők nem egy teremben ülve versenyeztek, hanem Kolozsvár belvárosában barangolva. A rövid áhitat és ismerkedés után a szervezőcsapat egy-egy tagja ismerős helyszíneken várta a csapatokat, akik térképpel a kezükben indultak útnak. Sorra került a Kétágú templom, a teológia, a Farkas utcai templom, a Szent Mihály templom, valamint az Evangélikus és Unitárius templomok. Ezeken a helyszíneken egy-egy, a helyhez kapcsolódó feladat után kapták kézhez a versenyzők magát a tesztlapot, így amellett, hogy számot adhattak tárgyi tudásukról a kijelölt, bibliai történeteket illetően, a kolozsvári templomok és helyszínek történetébe is betekintést nyerhettek. Az állomások végigjárása után a résztvevők visszatértek az IKE klubba, ahol az ünnepélyes díjkiosztás következett. Első helyen idén is a somosdi (Marosi egyházmegye) Dániel Adrienn és Ferenczi Balázs, második helyen a szőkefalvi (Küküllői egyházmegye) Nagy Anna-Borbála és Nagy Eszter, a harmadik helyen pedig a kisfülpösi (Görgényi egyházmegye) Tavaszi Anita és Csorvási Júlia végeztek. Gratulálunk, nem csak a nyerteseknek, hanem minden résztvevőnek a szép eredményért, és köszönjük mindazon lelkészeknek, kísérőknek, akik vállalták, hogy felkészítik a versenyzőket. Reméljük, mindannyian megtapasztalták, hogy ez nem csupán egy verseny, hanem áldott alkalom az együttlétre, az ismerkedésre. Jövőre ismét találkozunk!

A rendezvény megvalósulását a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány tette lehetővé. Köszönjük a támogatást.

Szerző: Erdélyi IKE