STÁBÜLÉS-ISMÉT SZERVEZZÜ(N)K

okt 30, 2017 | Aktuális, Beszámolók

STÁBÜLÉS-ISMÉT SZERVEZZÜ(N)K

Hogy is állunk a IV. Válts irányt! IKE Fesztivál szervezésével? Lássuk, mi minden történt eddig!

Idén először Nagyenyeden találkozott a IV. Válts irányt! IKE Fesztivál szervezőcsapata, június 16-17 között, hogy megkezdje a Fesztivál szervezését.

A találkozót áhitattal kezdte a csapat, hogy ne csak fizikailag, hanem lelkiekben is egybekovácsolódjanak. Mivel akkor zajlottak a Fehér Megyei Magyar Napok, lehetőségük volt úgy megismerni a terepet, hogy az nyüzsgött, élettel teli volt. Ez még inkább segített megbizonyosodni arról, hogy jó ötlet volt helyszínt változtatni. Tavaly még a szovátai Patakmajor Kempingben zajlott a III. Válts irányt! IKE Fesztivál, 2018-ban azonban a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium fog otthont adni a rendezvény negyedik kiadásának. A megbeszélő első pontján a szervezők megvitatták az előző év tapasztalatait, majd alapos terepszemlét tartottak a kollégium területén. A hétvége során egyebek mellett szó esett a szervezői csapatról, a programról és a fellépőkről is.

A második stábülés szeptember 14-én volt, Kolozsváron. Ezen alkalom a gyakorlatiasságról szólt, mivel a feladatok aprólékos leosztásáról, a fellépőkről, a témáról is beszéltek a szervezők. Emellett pedig egy nagyon fontos részlet is a helyére került, véglegesítették a IV. Válts irányt! IKE Fesztivál időpontját: 2018. augusztus 14–18.

A harmadik gyűlésnek szintén Nagyenyed adott otthont. Fontos, hogy a szervezőcsapat idejében megismerje a helyszínt, ismerje minden szegletét és már lássa, hol is lesznek a programsátrak jövő augusztusban. Ennek érdekében többször is terepszemlét tartottak és tervezgették, hova is kerüljenek majd a színes fesztivál-elemek. A helyszínen kívül más fontos megbeszélnivaló is akadt, ezért három munkacsoportra osztva ötleteltek, terveztek és beszélgettek olyan dolgokról, mint az arculat és a kommunikáció, a téma és a száznál is több fős önkéntes csapat.

Hát így állunk most, október végén. Bár az idei év a reformáció jegyében telik, biztosak vagyunk benne, hogy jövőre is lesz bőven munka, hiszen már nagyon várjuk a következő Fesztivált, hogy a vakációban is megtöltsük a kollégiumot zsivajjal, nevetéssel, énekszóval, szeretettel.

Köszönjük a Communitas Alapítványnak és a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek, hogy támogatásukkal segítették a csapat munkáját.

Szerző: Erdélyi IKE