TANULÁS, MUNKA, SZERENCSE – CSAK ENNYI KELL A SIKERES ÉS BOLDOG ÉLETHEZ

márc 12, 2019 | Aktuális, Beszámolók

TANULÁS, MUNKA, SZERENCSE – CSAK ENNYI KELL A SIKERES ÉS BOLDOG ÉLETHEZ

Tanulságos volt a 3. Dinamit Sikerkonferencia

„Sehol sem vagyok annyira hasznos, mint itthon – ezzel a mondattal fogalmazta meg a Dinamit konferencia örökös üzenetét Takács Kató Kata, a fiatal jogász, aki meghívott előadóként lépett színpadra március 9-én a Kultúrpalotában. Harmadik alkalommal szervezte meg a Dinamit Sikerkonferenciát a MIT – Magyar Ifjúsági Tanács, ezúttal 12 előadóval és három extraprodukcióval várták a fiatalokat Marosvásárhelyre a szervezők. A célközönség a középiskolás és egyetemista korosztály volt, de ezúttal is színes volt az odalátogatók sora, hiszen kisgyerekes családok és nagyszülők is helyet foglaltak a közönségben a sok kíváncsi pályaválasztó között.

Összesen 310 résztvevő látogatott el a Dinamit előadásokra, akik a nap végén számos jó tanáccsal térhettek haza. Minden előadó próbált megfogalmazni néhány motiváló útravalót a sikeres és boldog élet eléréséhez. Két dolog azonban minden előadó tanácsai között ott volt, mégpedig a gondolat, hogy rengeteget kell tanulni és dolgozni azért, hogy elérjük céljainkat, de mindvégig szeretni kell, amit csinálunk, mert csak az tehet boldoggá bennünket.

A 3. Dinamit Sikerkonferencia előadói voltak:

 • Ferencz András (online vállalkozó) – Tedd azt, amit nem tudsz!
 • Bagaméri Noémi (műsorvezető) – Mikrofonnal a világ körül
 • Vadász Zoltán (vállalkozó) – minic – csak a munkát vesszük komolyan
 • Ilyés Szabolcs (teqball sport képviselője) – Lábbal a világkupáig
 • Szikszai Szabolcs (lelkész, blogger) – Az élet papos-blogos oldala
 • Grubisics Csaga (reklám, vizuális kommunikációs szakember)- A formatervezés művészete
 • Tálas Ferenc (bábszínész, oktató) – Nagyra tanítom a kicsiket
 • Jobbágy Júlia (lelkész, közösségépítő) – A lehetőségek hivatása
 • Tornai István (fotós, videós) – Klippelj rá!
 • Takács Kató Kata (ügyvéd) – Law and love
 • Geréb Róbert (vállalkozó, okos eszközök kifejlesztője) – Mindent csak okosan
 • Tóth Gergely (repülő pilóta) – Öveket becsatolni! A Wizzair repülőjárata felszállásra kész

A 12 előadás között szórakoztató, lazító programok is helyet kaptak. Elsőként a Domschy Mercédesz és Péntek Attila zenei összeállítását hallhatták a résztvevők, majd az ebédszünet után György Botond stand up előadása nevetettet és az utolsó szünetről Fekete Hunor citerajam-je csalogatta vissza a terembe a nagyérdeműt.

A felsorolt fiatal előadók mind más területen dolgoznak, és másképp látják a siker titkát, másképp fogalmazták meg az életük mozgatórugóját. Többek szerint szó sincs titokról, hanem tanulásról és munkáról szól minden elért eredmény, mások szerint igenis létezik sült galamb és beszállhat a szádba, ha jókor jó helyen várod azt. Ebből is tanulságként vonhatták le a fiatalok azt, hogy nincs egy jól kitalált módszer arra, hogy elérjük céljainkat, a fontos, hogy mindig legyen rövid és hosszabb távra is egy-egy pont, ami felé haladni akarunk, de engedjünk és nyissunk az új lehetőségek felé is. Legyünk türelmesek magunkkal és adjuk meg az időt a tapasztalatgyűjtésre, legyen szó bármilyen szakmáról vagy az élet bármely területéről.

A szervezők tervei szerint jövőre is lesz Dinamit, melyre már most elkezdődött a lehetséges előadók felkutatása. Erdélyben dolgozó és élő, valamiben kiemelkedő magyar fiatalokat keresnek, és várnak javaslatokat, a MIT – Magyar Ifjúsági Tanács elérhetőségeire vagy a DINAMIT – facebook oldalra.

A konferencia szervezői a Magyar Ifjúsági Tanács – MIT és tagszervezetei voltak, támogatói a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT, valamint a Nemzetstratégiai Kutatóintézet.

Vass Orsolya

MIT – Sajtóiroda

orsi@uff.ro, mit@mitesek.net

Tel. 0742284681

A rendezvény oldala: Dinamit Sikerkonferencia

www.mitesek.net

Szerző: Vass Orsolya