Várom az Urat Adventi Keresztyén Zenefesztivál Marosvásárhelyen

dec 8, 2021 | Beszámolók, Várom az Urat

Várom az Urat Adventi Keresztyén Zenefesztivál Marosvásárhelyen

A tavalyi, rendhagyó, online térben megrendezett adventi alkalom után idén ismét négy helyszínen kerül sor az IKE szervezésében a Várom az Urat Adventi Keresztyén Zenefesztiválokra. A rendezvény a „nagy találkozások helye”, ahol kicsik és nagyok együtt élhetik meg hitüket, közösen elcsendesedhetnek, s készülhetnek a közeledő ünnepre.

December 4-én, a marosvásárhelyi Kultúrpalotában zajlott a rendezvénysorozat nyitó alkalma. Moderátorként Birizdó Szabolcs-Mihály és Bíró Beatrix köszöntötte az egybegyűlteket, majd ünnepélyesen meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját. Ez a szokás már hagyománnyá vált, hiszen ez jelzi közös várakozásunk kezdetét, ez alapozza meg az adventhez való megérkezésünket.

Ezt követte Jakab István esperes úr nyitó beszéde, amely megalapozta a családias, békés hangulatot, majd Apetroae Lucas főszervező osztotta meg velünk lelki nyugalmat adó ünnepi gondolatait az advent meghittségéről, a háláról.

A MIFIKE bensőséges hangulatot teremtett meghitt előadásával, amelyet Szabó István-János lelkipásztor, egyházmegyei ifjúsági előadó 130. zsoltár szavain alapuló áhitata követett, mely könyörgő fohásszal kezdődik, és bizakodó, reményteljes sorokkal zárul, és magába foglalja a rendezvény mottóját is: „várja az én lelkem”. Hiszen ez a rendezvény a közös várakozásról, az együttlét szépségéről, a szeretetről és a reményről szól. A Zenefesztivál összeköti az embereket, megalkot egy olyan közösséget, amit az Úr és az egymás iránti szeretet köt össze, ahol hálás szívvel és békés lélekkel várhatjuk az Urat.

Az Alsóvárosi Tálentum keresztény zenekar szívmelengető adventi dalokkal szolgált. Az elcsendesedést a Válts irányt! Band fellépése követte egy lendületes koncerttel, amit a közönség dalolva és tapsolva kísért.

Az eseményt zárva az önkéntesek és a résztvevők közösen énekelték el a rendezvény nevét adó dalt, ezzel is megmutatva, hogy közösen a legjobb várni a Megváltót!

Köszönjük a támogatást a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek és a Communitas Alapítványnak!

Szerző: Tamás-Balha Bernadett