IKE Közgyűlés Parajdon

okt 14, 2024 | Aktuális, Beszámolók, Programok

IKE Közgyűlés Parajdon

Október 12-én Parajdon tartottuk meg az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetségének (IKE) 2024-es Közgyűlését. Az eseményen az IKE elnöksége mellett 10 egyházmegye képviselői, az Algyógyi Ifjúsági Központ megbízottja, valamint a FIKE és MiFIKE egyetemi lelkészei is részt vettek.

Apetroae Lucas-Matteo, az IKE ügyvezető igazgatójának köszöntése után Dávid István, kolozsvári egyetemi lelkész tartotta meg a nyitó áhítatot. Ezt követően Farkas Paula programkoordinátor beszámolt az elmúlt év programjairól, kiemelve az év legnagyobb eseményét: a 6. Válts Irányt! IKE Fesztivált. A Közgyűlés napirendjén a FIKE és a MiFIKE, illetve az Algyógyi Ifjúsági Központ éves tevékenységeiről is beszámoltunk. A jelenlévő 10 egyházmegye képviselőinek beszámolóit a 2023/2024-es év költségvetése követte, amelyet Apetroae Lucas-Matteo ügyvezető igazgató ismertetett. A jövőbeni tervek mentén elhangzottak az idei év kiemeltebb programjai, melyekre szeretettel várunk minden érdeklődőt. Ősszel megrendezésre kerül az IKElepelő, az Országos Bibliaismereti Vetélkedő, az adventikoszorú-készítés, a Várom az Urat Adventi Keresztyén Zenefesztivál, amely négy helyszínen jelentkezik – Marosvásárhely, Székelyudvarhely, Kolozsvár és Kézdivásárhely, és az ezeket megelőző Hangolók.

A Közgyűlést tisztújítás zárta, amelynek eredményeként 2024 és 2027 között az IKE elnökségét: Pap Ákos elnök, Farkas Paula alelnök, Szász Iván-Csongor titkár, Kürti Tünde pénztáros és Apetroae Lucas-Matteo ügyvezető igazgató alkotják. A leköszönő csapatból ismét köszönetet mondunk Ruszka Sándor elnöknek az elmúlt 6 év lelkiismeretes munkájáért, illetve Mihály Dávid alelnöknek és Tóth Henrietta Beatrix titkárnak az elmúlt 3 év szolgálatáért.

Isten gazdag áldását kérjük a régi és az új elnökségi tagok életére és szolgálatára!

Szerző: Kürti Tünde