Easter Course Algyógyon

ápr 8, 2024 | Beszámolók, Aktuális, Programok

Easter Course Algyógyon

A 2024-es Easter Course minden képzeletet felülmúló volt számomra, hiszen nem csupán egy egyszerű kurzust kaptam, hanem egy olyan élménycsomagot, amelynek hatása még hosszú ideig velem marad. Megváltoztatta a nézőpontomat, türelemre tanított, és segített picit még inkább nyitott lenni a világra. Rengeteg érzelem és élmény kavarog bennem, de ha csak egyetlen dolgot kellene kiemelnem, az a hálával teljes szív lenne. Hálás vagyok az együtt töltött időért, hálás vagyok a szervező csapatért, a gyönyörű központunkért, a finom ételekért, a csodás időjárásért, de leginkább az itt megismert emberekért van tele hálával a szívem.

Idén a képzésnek az IKE algyógyi Keresztyén Ifjúsági Központja adott otthont festői környezetben, ahol a természet szépsége és a nyugalom egyszerűen lenyűgöző volt, elképzelni sem tudtunk volna szebbet. Mindezt pedig Aknai Szilárdnak és szuper csapatának sikerült megkoronáznia a meleg vendéglátással és finomabbnál finomabb ételekkel. Mint a ‘planning team’ tagja, nagy izgalommal és felelősséggel vágtam bele a kurzus szervezésébe és lebonyolításába. Az előzetes tervezés és felkészülés után nagy örömmel fogadtam a résztvevőket Kolozsváron, és izgatottan vártam, hogy egytől egyig megismerhessek mindenkit. A kezdeti izgalom hamar eloszlott, és nagy örömmel vettem észre, hogy a résztvevőink együttműködése és összetartása rendkívül hamar kialakult.

Az Easter Course napi három izgalmas workshopja, amelyek a mentális egészségről, hatékony kommunikációról és konfliktusmegoldásról szóltak, sok új ismeretet és készséget adtak nekünk. De nemcsak a tanulás volt fontos számunkra, hanem az is, hogy szoros kapcsolatokat alakítsunk ki egymással. A közösen eltöltött idő alatt mélyebb kapcsolatokat építettünk, illetve megismerkedtünk egymás küldőszervezetével és kultúrájával, és életre szóló barátságok születtek egy-egy tábortűz, vagy éppenséggel társasjáték-est alkalmával.

Azok a pillanatok, amikor együtt nevettünk (vagy sírtunk), imádkoztunk, tanultunk és kihívásokkal néztünk szembe, mind olyan emlékek, amelyeket soha nem fogok elfelejteni. Az Easter Course végére egy valódi nagy családként éreztük magunkat, amely összetartott és támogatta egymást minden helyzetben. A jó hangulatot és az összetartást pedig egy fantasztikus túra zárta, ahol felfedezhettük a környék nevezetességeit és látnivalóit.

Ez az egyhetes kaland nemcsak új ismereteket és készségeket adott nekünk, hanem emlékeket is, amelyek örökre velünk maradnak. Az Easter Course megerősített abban, hogy mennyire fontos az, hogy támogató közösség része legyek, és hogy milyen értékesek azok a barátságok, amelyeket ilyen környezetben kötünk. Ez az élmény inspirációval és pozitív energiával töltött fel, és hosszú távon is hatással lesz az életem minden területére.

Szerző: Czucza Orsi