II. FIKE SZABADEGYETEM – BIZTOS? BIZTOS!

okt 2, 2018 | Aktuális, Beszámolók, FIKE

II. FIKE SZABADEGYETEM – BIZTOS? BIZTOS!

Tartalmas hétvégének lehettünk részesei szeptember 2023. között, hiszen második alkalommal került sor a FIKE Szabadegyetemre, ezúttal Parajdon. Az idei év beszélgetései a biztonság-bizalom témakörön belül mozogtak.

Bizonyára minden résztvevő kérdésekkel érkezett a szabadegyetemre, ám a hétvége attól vált valóban izgalmassá, hogy a kérdések még több kérdést szültek. Vitus-Bulbuk István már első este megfogalmazta a résztvevők számára, hogy ez a hétvége időben túl kevés arra, hogy a témát teljesen kielemezzük, itt csak elindíthatjuk a gondolatmenetet. A téma boncolgatásában segítséget is kaptunk a szervezőktől, hiszen napközben négy műhely állt rendelkezésünkre. Alkalmunk nyílt megközelíteni a témát spirituális, politikai, párkapcsolati és karrier szempontjából. A műhelyek során rengeteg új, eddig még sosem hallott fogalommal ismerkedtünk meg az előadóknak hála, valamint mi, résztvevők is elmondhattuk meglátásainkat. A reggeli elcsendesedések során magunkban fejtegethettük az aznapi igét, az előadások után pedig kiscsoportokban vitathattuk meg az elhangzottakat, fogalmazhattuk meg kérdéseinket. A közös elmélkedések a délutáni programok alatt is folytatódtak, mikor épp a Medve-tó körül sétáltunk vagy a sóbányát látogattuk meg. Az esték mondhatni hűvösek voltak, de ez egyáltalán nem befolyásolta a jó hangulatot, az új barátságok létrejöttét. Közös zenélések, reggeli áhitatok, társasozás, pancsolás a dézsában, nevetések. Az Urbán Andor Konferenciaközpont és környékének atmoszférája, a táj szépsége rengeteg pozitív energiát közvetített felénk, csupán figyelnünk kellett a természet hangjaira. Igazi feltöltődés volt ezen a helyen eltölteni pár napot, nem beszélve arról a rengeteg mosolyról, ölelésről, amit egymástól kaptunk. Az emberek nyíltan beszélhettek sérelmeikről vagy örömeikről, hiszen a társaság képes volt befogadni bárki történetét, egymást figyelemmel hallgatni.

Merem állítani, hogy az összes résztvevő egy hatalmas pozitív lökettel távozott Parajdról. Mindenki  újult energiával térhetett vissza a hétköznapokba.

Találkozunk jövőre!  Biztos? Biztos!

Szerző: Bíró Hunor