Kárpát-medencei Református Imaéjjel

nov 9, 2022 | Beszámolók, Aktuális, Programok

Kárpát-medencei Református Imaéjjel

2022. október 21-én került sor a Kárpát-medencei Református Imaéjjelre, melynek témája idén a békesség volt. A rendezvényhez mintegy 15 ifjúsági csoportunk, valamint a Kolozsvári FIKE és teológus fiatalok is csatlakoztak. Az alábbiakban néhány személyes beszámoló következik az alkalmakról.

Október 21-én 21 órakor a Küküllői Református Egyházmegye esperesi hivatalában gyűlt össze 75 fiatal és néhány lelkipásztor a Kárpát-Medencei Református Imaéjjelre. A bevezető áhítatot Szabó István János egyházmegyei ifjúsági előadó tartotta, majd Székely Ella titkárnő, aki férjével, az egyházmegye nyugalmazott esperesével vett részt az alkalmon, előadást tartott arról, hogy mennyire fontosak vagyunk, fiatalként, vagy akár gyermekként is – a jelenlevők lenyűgözve hallgatták gazdag irodalmi összeállítását.
Volt kalács-, tea- és kávészünet, imaséta a hivatal udvarán, vacsoráztunk, majd teljesen elcsendesedve, minden villanyt eloltva, csendes imán vezette végig a jelenlevőket az ifjúsági előadónk. Szavazás alá bocsátottuk, hogy a betervezett filmet megnézzük, vagy hazamenjünk – a filmnézők voltak többségben.
Fél ötig tartott az alkalom, de a vakáció miatt senki nem bánta ezt a hasznos és lelkiekben gazdagító éjszakázást.

Imaéjjel a Küküllői Egyházmegyében – Fotó: Végh Ervin János
Imaéjjel a Küküllői Egyházmegyében – Fotó: Végh Ervin János

A Kolozsvári FIKE közössége is részt vett a 2022-es Kárpát-medencei Református Imaéjjel programján. Dicsőítés, közös ima, békességről szóló irodalmi szövegek, kávé, forrócsoki, sütőtök, csend, nevetés, úrvacsorai közösség.

Valami ilyesmiben volt részük azoknak, akik részt vettek.

FIKE imaéjjel – Fotó: Geréb Apor
FIKE imaéjjel – Fotó: Geréb Apor

Október 21-én megrendezésre került a Teológián a Kárpát-medencei Református Imaéjjel. Egy nagyon áldott alkalmon vehettek részt a teológus hallgatók. Az alkalmat megelőzően egy imasétán lehetett végigmenni, ami lehetőséget nyújtott az egyéni elcsendesedésre és Istenre hangolódásra. Az est további részében egy irodalmi kávézó várt a résztvevőkre, amely keretein belül egy verses összeállítás volt hallható. Ezután jött a dicsőítés, az áhitat és az imaközösség. Azt hiszem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy egy felemelő élményben és közösségben volt részünk, hisz az elmélyülés mellett vagány beszélgetések, nevetés, jókedv és hatalmas szeretet volt a hab a tortán. Reményeim szerint több ilyen alkalom kerül megrendezésre. Nagy köszönet a szervezőknek!

Imaéjjel a Protestáns Teológiai Intézetben
Szerző: Erdélyi IKE