Önkéntes Gálán ünnepeltünk

febr 28, 2023 | Aktuális, Beszámolók, Programok

Önkéntes Gálán ünnepeltünk

Az Önkéntes Gálát minden évben izgatottan várjuk, egyfajta zárása ez az elmúlt egy évnek, és egyben nyitása a következő év tevékenységeinek. Köszönetet mondunk és hálánkat fejezzük ki az önkénteseink elmúlt egy éves munkájának. Azoknak az önkénteseknek, akik sok esetben láthatatlanok az eseményeink mögött. Akik a Válts irányt! IKE Fesztiválon a programsátrakat felhúzták, akik az utolsó dekorelemet is a helyére tették. Fesztivál után pedig mindent megtettek azért, hogy a hely rendezett legyen újra. Akik a Várom az Urat Adventi Keresztyén Zenefesztiválokon és Hangolókon a fénysorokat felrakták, és a termeket feldíszítették. Akik az Országos Bibliaismereti Vetélkedőn a tételek összeállították, majd pedig kijavították. Akik az egyetemista istentiszteletek után a teát minden alkalommal megfőzték. Csak töredékét említettem azoknak a tevékenységeknek, melyeket az önkénteseknek köszönhetünk. De talán vannak még náluk láthatatlanabb önkéntesek is: ahhoz, hogy a rendezvényeinken több ezer résztvevő legyen jelen, sok gyülekezetben tevékenykedő önkéntesre és lelkészre is szükség volt, az ők munkájukat is hálásan köszönjük. Találkozni mindig öröm. A járvány óta pedig talán ez az öröm még erőteljesebbé vált. Az öröm pedig fontos szerepet játszik az IKE életében. Az 1934-es Ifjú Erdély IKE kiadványban László Dezső, az IKE utazó titkára a következőképpen ír az örömről: “Az IKE-nek meg kell mutatnia azt az igazi örömet, amely a Krisztus boldog gyermekeinek az örvendezése. Sovány munkát végez az a vezető, aki olyan légkörre törekszik, amelyben elfagy a mosolynak és az örömnek rózsája, mert egészséges léleknek gyümölcse, velejárója az öröm.”

Az Önkéntes Gála megnyitása előtt minden vendégnek volt egy feladata: meg kellett keresse azt a kirakós darabot, amelyen az ő neve szerepelt, majd el kellett helyezze azt a megfelelő helyre. A kirakós az elmúlt egy év eseményeinek logóit sorakoztatta fel. A kirakós játék azonban otthon is folytatódott a vendégeknek. Egy kis ajándékkal is szoktunk készülni a Gálára: az idei évben egy üvegben a brownie alapanyagait állítottuk össze, mely egy kis kiegészítéssel elkészíthető, összerakható volt otthon. Az Önkéntes Gála folytatásaképpen a köszöntőbeszédekre került sor: Az Erdélyi Református Egyházkerület részéről Dr. Kolumbán Vilmos József püspökhelyettes, főjegyző és Szegedi László generális direktor köszöntött. A közös dicsőítés ez alkalommal sem maradhatott ki, amely után Miklósi Mátyás Csaba, a brassói egyházmegye esperese osztotta meg igei gondolatait. Az est folyatásában pedig egy meglepetéssel készültünk: Nagy József Levente Csillagok közt kifeszítve című verseskötetét Dénes Előd néhány évvel ezelőtt megzenésítette, és a verseskötet címével CD-n is megjelenítette. Ebből hallgathattunk meg néhány megzenésített verset. Az ünnepi műsort és oklevél-átadást követően az Önkéntes Gála díszvacsorával zárult.

Köszönjük a jelentétet a vendégeknek, önkénteseknek! Bízom benne, hogy az idei évben minél több eseményen dolgozhatunk együtt, örömben, örömmel. Isten éltessen, IKE!

Szerző: Apetroae Lucas-Matteo