Országos Bibliaismereti Vetélkedő 2022-ben is

nov 16, 2022 | Aktuális, Beszámolók, Programok

Országos Bibliaismereti Vetélkedő 2022-ben is

Közhelyessé csépeltük, de mégis megállja a helyét a megállapítás, miszerint a legértékesebb dolgokat nem lehet megvásárolni. Ajándékba kapjuk őket. Elsősorban Istentől, és általa egymástól is.

            A Szentírás is Istennek megannyi ajándékáról tesz bizonyságot, és a OBV alkalmával az ország különböző pontjairól érkező ifjak is erről adtak számot. Ábrahám hitt Istennek, és Isten gyermekkel ajándékozta meg őt. A Római levélben, a minket Egyszülöttjével megajándékozó Isten azt ígéri, hogy aki Fiában hisz, azt örök élettel ajándékozza meg. De még az örök életre tápláló hitet is Tőle kapjuk ajándékba.

             2022 november ötödikét az ajándékok napjaként lehetne összefoglalni. Öröm volt látni, hogy 16 fiatalt ajándékozott meg Isten az ő igéje iránti vágyakozással, az ő ajándékai iránt epekedő éhséggel és szomjúsággal.  

            Amikor versenyre jelentkezik egy diák, természetesen az első helyet tűzi ki célként. Ezen a versenyen mégis jó volt látni, hogy a fiatalok mindenekelőtt Isten megismerését helyezték az első helyre. Azt hiszem, hogy ők maguk is, még ha kimondatlanul is, de érezték: ez így van jól. Mert ha Isten van az első helyen, minden más a helyére kerül.

            A mentalitásunkba, a világról és az egymásról alkotott képünkbe erősen beleívódott, hogy vannak vesztesek és győztesek. De a 2022. évi OBV után az fogalmazódott meg bennem, hogy aki Istennel együtt jár, az nem lehet vesztes csapatban. Vele csak nyerni lehet. Első díjat nem mindenkinek, de hitet, reménységet, erőt és békességet akár mindenkinek.

            Így összességében egy szóba tudnánk megannyi érzést, gondolatot, tudást, tapasztalatot belesűríteni, ez a szó pedig a hála. Hála Istennek. Ajándékaiért. A hitünkért. A fiatalokért. Az OBV-ért. Egymásért. Mindenért.

Díjazottak:

🥇1. hely:

Bene Hunor-Zsolt

Lukács Hunor

🥈2. hely:

Fülöp Hanna

Szabó Kinga

🥉3. hely:

Kali Zsófia

Veress Balázs-Zoltán

Gratulálunk mindenkinek!

Köszönjük a támogatást a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek és a Communitas Alapítványnak!

Szerző: Telegdi István