Országos Bibliaismereti Vetélkedő beszámoló

nov 22, 2023 | Beszámolók, Aktuális, Programok

Országos Bibliaismereti Vetélkedő beszámoló

November 11-én került megrendezésre a 2023-as Országos Bibliaismereti Vetélkedő. Már az elmúlt években felmerült az a kérdés, hogy a tárgyi tudás felmérése mellett a fiatalok számára kreatív programot is biztosítani kellene. A teológusokból és valláspedagógia szakos hallgatókból álló szervező csapat teljes odaadással ötletelt e téren. Az ötletelés eredménye egy összetett program lett, mely egy délelőtti ismeretellenőrzést, és egy délutáni kincskeresést tartalmazott.

A vetélkedőt dr. Péter István, a BBTE Református Tanárképző és Zeneművészeti Karának intézetigazgatója nyitotta meg, köszöntéssel és fiatalokat biztató áhítattal. Ezt követte a feladatlapok kiosztása. A tizenkét csapat számot adhatott mindarról, amit Ruth könyvéből és Az apostolok cselekedetiről írott könyvből tanult. A résztvevőknek sikerült gyorsan és hatékonyan együttműködve dolgozniuk. Az eredményhirdetés okozta izgalmat és feszültséget egy közös, meleg ebéddel oldottuk fel, majd közösen útnak indultunk, felfedezni a kincses várost. Az időjárás is megengedte, hogy a résztvevők kényelmesen eljussanak a Koffertől a Farkas utcai IKE központig, az IKE központtól a Protestáns Teológiai Intézet épületéig. Fontosnak találtuk azt, hogy a fiatalok ne vetélytársként, hanem testvérként tekintsenek egymásra, így, a barangolás ideje alatt négy, illetve hat fős csapatokban ismerkedhettek, miközben felfedezték a város bizonyos szegmenseit.

A szervezőcsapat tagjai olyan feladatokkal várták a csoportokat, amelyek felmérték a résztvevők reakciókészségét, együttműködési képességét, kreativitását, de ugyanakkor tárgyi tudását is. A feladatok teljesítése után mindenki visszatért a BBTE Református Tanárképző és Zeneművészeti Karának épületébe, ahol izgatottan várták az eredmények kihirdetését. A résztvevők felkészültségét igazolták elért pontszámaik, hiszen egymáshoz igen közelálló eredményeket értek el.

Díjazottak:

I. Fekete Tamás, Gál Péter

II. Molnár Klaudia, Székely Roland

III. Kis Ágnes, Szabó Kinga

Gratulálunk a nyerteseknek, és Jézus Krisztus missziói parancsával bíztatjuk őket arra, hogy szolgálatukban és az Ige üzenetének továbbadásában sose lankadjanak el: Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sőt a föld végső határáig. (ApCsel 1,8)

Szerző: Tóth Henrietta Beatrix